Kako održavati obuću?

Odrzavanje_1140x210

 

Da bi cipele koje kupimo izgledale kao nove i sledeće sezone, nije ih dovoljno kad ih izujemo spremiti u ormarić ili kutiju. Ni najkvalitetnije cipele neće nam trajati dugo ne budemo li se o njima brinuli na ispravan način. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da svoje cipele zadržite u „dobroj formi“.

 

Kožne cipele

Kako bi vaše kožne cipele zablistale novim sjajem, potrebno ih je održavati na ispravan način. Sa svojih kožnih cipela najpre sundjerom, četkom od prirodne dlake ili mekanom krpom otklonite prljavštinu i ostatke stare kreme za cipele. Nakon što ste cipele pažljivo očistili na njih u tankom sloju ravnomerno nanesite kremu za cipele. Nakon što se krema osušila cipele je potrebno ponovno iščetkati.

 

Nubuk (brušena koža)

Postoje posebne četke za negu cipela od brušene kože. Ako se na cipele od nubuk kože uhvati prljavština, potrebno ih je prebrisati gumicom namenjenom brisanju ovakve obuće. Nakon što ste očistili prljavštinu, iščetkajte cipele kako biste uklonili tragove gumice i ostatke prljavštine. Cipele od brušene kože potrebno je zaštititi sprejem za impregnaciju pre nego što ih prvi put obujete. Na taj će način ove cipele biti otporne na kišu, a vaša stopala biće na suvom i toplom uprkos kiši. Nakon nanošenja impregnacijskog spreja, pustite cipele da se osuše na sobnoj temperaturi.

 

Velur

Mnogi će se složiti kako je velur jedan od najzahtjevnijih materijala za održavanje. Međutim, uz samo malo pažnje, cipele od velura mogu izgledati kao I prvog dana čak i nakon cele sezone nošenja. Četka za velur, gumica za obuću i sprej za impregnaciju obuće su vaši najbolji saveznici kada govorimo o cipelama od velura. Redovno četkajte i čistite cipele. Pre prvog nošenja potrebno je naneti sprej za impregnaciju kako kiša ne bi prodrla u cipele i tako ih oštetila, a vas koštala prehlade.

 

Lakovane cipele

Lakovane cipele su izrazito osetljive i potrebno im je pokloniti posebnu pažnju. Vaša devojčica sigurno baš njih najviše voli. Lakovane cipele nemojte četkati četkom, to može oštetiti spoljašnji sjajni sloj. Ovakve ćete cipele najbolje očuvati tako da sa njih skinete prašinu suvom i mekanom krpom a zatim ih premažete kremom. Nakon što se krema osušila lakovane cipele utrljajte mekom krpicom i biće spremne za nove korake.

 

Mokre cipele

Vaše najdraže cipele upravo su preživele potop. Ne očajavajte, nije smak svijeta! Da biste cipele osušili na ispravan način potrebno je u njih staviti stare novine koje će upiti višak vlage. Mokre cipele ne izlažite direktnom izvoru toplote, sunce i grejalice znaju prebrzo isušiti kožu pa će ona popucati. Osušite ih na sobnoj temperaturi i strpljivost će se isplatiti.

 

Budete li sledili naše savete vaša će obuća dugo izgledati kao nova i s ponosom ćete ih nositi u svaki novi korak.

 

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU SREDSTAVA ZA ODRŽAVANJE OBUĆE POZNATOG SVETSKOG BRENDA COLLONIL

besplatna dostava

porudžbine preko 3.000 RSD

24 X 7 usluga

sa vama smo online 24x7

Zamena i povrat robe

Upoznajte procedure

Online plaćanje karticama

sigurna kupovina

Prijavom na Newsletter prihvatate Politiku privatnosti